diumenge, 1 de març del 2009

Entrevista a l'Alcalde de Fornells de la Selva


Avui en el Punt Diari sorgeix una entrevista del nostre honorable alcalde. Us la transcric, perquè em sembla interesant. Parla de coses del poble.


«El nou polígon ha de ser el pulmó que doni més benestar a Fornells»
L'alcalde fa una valoració del funcionament del govern i de la situació actual i de futur del municipi, condicionada en gran part pels recursos que genera l'important sector industrial



L'alcalde Gabriel Casas, en una imatge de l'exterior de l'Ajuntament, dijous. Foto: LLUÍS
M'agradaria que siguéssim capaços de deixar de banda els colors polítics i centrar-nos en les necessitats de cada poble
IMMIGRACIÓ
Crec que a Fornells no hi ha immigració pel tipus d'indústria que té, la qual necessita una especialització concreta

Gabriel Casas és alcalde de Fornells des del 1995, i sempre ha governat amb majoria absoluta. És responsable de política municipal de CiU, i membre de l'executiva comarcal del partit. Presideix el grup de CiU a la Diputació. Té 62 anys.
1.-Aquest és el seu quart mandat amb majoria absoluta. Com ho valora, això?
«Doncs, positivament, però té un missatge clar, que és el de l'equip; no només l'equip del govern, sinó del poble, amb la participació o l'associacionisme. Tenim vint entitats.»
Amb això hi estic totalment d'acord. La veritat és que a Fornells hi ha una gran vida social i cultural. Tapada pel boom immobiliari. Només cal buscar al google i veure que tot són promocions de pisos.
2.-Con funcionen govern i oposició?
«Hi ha una bona sintonia amb el grup d'ERC, a l'oposició. Per nosaltres no són oposició sinó una gent que fan les seves aportacions.»
Clac, clac, clac. Particularment la manera de veure l'alcalde per Erc no és el mateix. El seu portal ho demostra. Podríem dir que aquesta resposta és políticament correcte.

3.-Dels grans projectes previstos, els queda només el centre cultural?
«Sí. Ja estem en la tercera fase.»
Pel que conec sembla que volen obrir el centre cultural el dia 25 de juliol. A veure, a veure....

4.-Fornells aconseguirà la variant que vol?
«He tingut una bona sintonia amb el conseller Joaquim Nadal. La variant està contemplada en el pla de mobilitat i en el pla director de l'àrea urbana, tot i que no està previst fer-la ràpidament.»
Una queixa veinal és la quantitat de cotxes que travessen Fornells. La variant és necesita ja.
5.-Com està la tramitació del nou pla general?
«L'estem iniciant.»
6.-Ha estat crític sobre la manca de visió d'àrea urbana. És que només decideix Girona?
«Més que crític, realista. Sempre dic que Girona ha de liderar en aquest sentit, sense que això vulgui dir que la resta haguem de renunciar al tarannà propi de cada poble. Trobo a faltar col·laboració i les reunions que fèiem fa uns anys amb el llavors alcalde, i ja citat, Joaquim Nadal. Eren unes reunions productives, i d'allà en sortien solucions conjuntes; m'agradaria que fóssim capaços de deixar de banda els colors polítics i centrar-nos en les necessitats de cada poble.»
També ha estat crític amb el retard del pla de sanejament d'aigües residuals urbanes.

Aquest pla de sanejament es va aprovar l'any 2003 i ara sembla que comença a avançar. Finalment tenim l'aprovació definitiva del projecte i això significa que ens connectarem amb la depuradora i abandonarem el sistema de decantadors.»
La Queixa de sempre. A Fornells l'Aigua és horrible. S'ha d'arreglar ja!!!!
5.-Fornells sobrepassarà el milió de metres quadrats de zona industrial quan entri en servei el nou polígon del Pla de la Selva. Pensa que la indústria és l'antídot contra la crisi?
«Sí. Però cal que vinguin les empreses i les que hi ha que no notin la crisi. Un dels avantatges és la visió que va tenir l'alcalde dels anys 70 de promocionar, ja llavors, la zona industrial, que junt amb la que tenim ara permet que Fornells de la Selva estigui on està. Tinc clar que el polígon de la Selva ha de ser el pulmó que doni més benestar a Fornells.»

Segurament gràcies a l'indústria Fornells prospera. Ja que té uns serveis de primera qualitat. Sinó fos per la indústria no hagué proguessat tant Fornells.

6.-Per què Fornells no té immigració?
«Crec que hi influeix el tipus d'indústria que tenim, que fa que es necessiti una especialització concreta.»
Falta l'etiqueta, els pissos de Fornells no és que siguin barats. I les cases exagerament cares. Per això no hi ha immigració.

7.-Quina previsió fa de resultats de CiU per a les properes municipals?
«L'objectiu és millorar els resultats anteriors.»
La veritat que hi ha alguns que demanen un canvi. D'altres que diuen que en Gabi li toca canvi, i delegarà al regidor Mateo. Sigui com sigui les majories absolutes de Ciu, crec que canviarà. Provocat per l'augment de població. Les males llengües diuen que també hi haurà gent de UDC. Ja es veurà.

8.-Ara delega més ens als seus regidors que no pas abans. Està cansat?
«No. Cada dia em sento més motivat.»
En Gabi coneix que ell tot sól no pot fer coses. Això és un lider sensat.
9.-Es tornarà a presentar a les municipals?
«Això ho faré saber el 2010.»
Perquè inestabilitat. Això denota canvi.